Halelujja!
Stollerierna i Knutby och förmodligen på andra ställen i vårt land är bara början på Armageddon, det vill säga en självuppfyllande profetia som bara skall ske, punkt slut! Att religion öht är ett påhitt som väldigt många har fått lida för, både nu och förr i tiden, det vet de flesta sunda människor på denna jord. Men tydligen väljer fler och fler att lägga sina liv i någon form av troende. Frågan är bara vad det är som gör att människor väljer att ställa sig utanför sig själva. För det är ju just vad dom gör, eller hur? Om jag väljer att tro på mig själv innebär ju detta att jag är ansvarig inför mig själv och ingen annan. Om jag väljer att tro på en gud eller allah eller vad du vill, flyttas ansvaret till något som det inte går att ta på, "gud, eller nån, styr mig"! För mig är detta en så vansinnigt banal tanke att jag ryser när jag tänker på det. Ta bara Carola när hon uppträdde på Skansen och plötsligt kastar iväg en blomma med kruka och jord rätt ut bland publiken. Förklaringen till detta halvt vansinniga dåd var att det var "gud som sa till henne att göra så"???
Eftersom det i detta land är fritt att tro på det man vill så väljer jag alltså att enbart tro på mig själv och inget annat. Detta innebär inte att jag är omänsklig på något sätt utan jag utgår från mig själv bara. Livserfarenhet, sympati och empati kommer man långt med vilket jag tycker både känns ärligare och tryggare och ingen blir skadad av det. Eller mördade heller vilket inte en del av dessa fanatiker eller sektmedlemmar kan säga! Jag kan aldrig få in i mitt huvud VAD det är som gör att människor blir "troende" på gud eller jesus eller vem du vill, för mig innebär det bara att dessa människor inte står för vad de gör i egenskap av sig själva! Visst, det låter kanske grymt och orättvist men det är min tro, vilken jag har all rätt att utöva.
Om man nu tar dess Knutbyfanatiker undrar man stilla vad det är som håller på att hända? Kan det vara så att jesus talar genom dessa människor, som i bibelskolor och liknande talar om för barnen att de är ett "lysande" släkte; att de är "rena"? Att deras mammor och pappor har fel om de inte släpper iväg barnen till bibelskolan och helst av allt skall de separeras från sina föräldrar? Hör ni hur det låter? Jo, läs högt så gör du det!
Sedan tidernas början har religion ställt till med ett helvete, det visar historien tydligt och ändå väljer fler och fler att ansluta sig. Men VARFÖR, varför religion?
Är det samhället som är boven i dramat eller vad? Saknas tryggheten eller är det rent av exprimentlusta som gör detta, ty tolkningen är inte alltid vad man skulle kunna tro! Frireligiösa sekter poppar upp som svampar ur jorden och livets ord och maranata är snart rena skämten. Om det fanns EN tolkning vore allt glasklart men så är inte läget tyvärr. Jehovas vittnen var ju på tapeten i höstas där ett samhälle i samhället upptäcktes, där allt definitivt inte stod rätt till, men efter en månad så lades locket på och inte mycket har hörts sedan dess.
Visst finns det många troende som inte gör något väsen av sig, förmodligen majoriteten av eländet och tur är väl det för hur skulle det se ut annars? Om man tycker att världen utanför blir farligare för var dag som går borde det väl vara bättre att göra något åt detta än att krypa in i ett skal och inte låtsas se på?
Kanske detta bara är toppen på ett isberg - det lär väl visa sig - och under tiden kan du låta skallen sitta kvar på halsen istället för att bära den under armen! Samtidigt som mantrat ständigt viskar:
SUNT FÖRNUFT, SUNT FÖRNUFT, SUNT FÖRNUFT!