Bort med den idiotiska lagen!!!
Jag hörde och såg debatt i svt häromkvällen och det vettigaste i detta program stod Lasse Brandeby för. Han ifrågasatte hur i helvete någon kan komma på en lag som zebra-lagen, gångtrafikanternas nyfunna säkerhetslina, som innebär att de har företräde mot trafiken! Han har absolut rätt! Bilar är tunga och folk är lätta, bilar är hårda och människor är mjuka, etc. etc.! Han ifrågasätter också hur man som lagstiftare kan sitta och släppa igenom dylika lagar, när dessa ger helt fel signaler till barnen i samhället och hur, man skall uppföra sig i trafiken?
Helt åt helvete, jag håller med! Vad är syftet med lagen, mer än att den skapar en osäkerhet i trafiken och förstör trafikrytmen, vilket i sig innebär att det skitas ned mer tack vare avgaserna! Skall det vara fritt fram för fotgängare och cyklister skall det vara bilfritt, det vore det bästa. Men det går inte så då måste det sunda förnuftet råda och inget annat! Dessutom bör förnuftet utgå från allas bästa och inte som nu, en stävjande och maktfull åtgärd helt i onödan.
Ungarna på gatan far som tättingar fram och tillbaks och visar sin nyvunna makt i värsta fall. Mycket verkar det som vettet hemifrån saknas i många fall, och bristen på respekt för trafiken lyser mer och mer för varje dag. För varje dag ökar trafiken och det kan bara sluta på ett sätt och det är tragedi det handlar om, i en eller annan form. Tragiskt att ändra givna regler istället för att sätta upp trafikljus och bygga tunnlar eller broar. Tragiskt att likställa två helt skilda kategorier i trafiken, som faktiskt är livsfarliga för varann i fel situation, för att öka någon slags jämlikhet oss "trafikanter" emellan! Jag har inget emot fotgängare, jag är själv en ibland, men skall man ha någon rytm och säkerhet i trafiken så måste det till andra regler eller ta tillbaks de gamla. Både för bilisterna och fotgängarna, den saken är klar.